ANNONS

Så ska trafikkaoset i Mölvik förbättras

Nu ska trafiksituationen i Mölnvik åtgärdas.
Nu ska trafiksituationen i Mölnvik åtgärdas.
Här syns handlarnas åsikter kring Mölnvik.
Här syns handlarnas åsikter kring Mölnvik.
I rondellerna vid Mölnvik råder djungelns lag. Det menar handlare i området som är rädda för att Värmdöborna väljer andra köpcentrum om trafiksituationen inte blir bättre.

Nu ska Värmdö kommun se över området.
ANNONS

”Mindre attraktivt vid storhelger och sommarhalvåret gör att kunder åker någon annanstans. De orkar inte på grund av köerna. Drar ner omsättningen”. ”Kö ut är det största problemet. Gör att ICA tappar kunder då det kan ta 45 minuter att ta sig ut från affären när det är som värst”. Det är några av handlarnas åsikter om trafiken i Mönvik.

Köerna i det växande handelsområdet ökar, vilket irriterar både näringsidkare, boende och besökare.

Nu har de fått säga sitt om vad som måste förändras. På torsdag är det politikernas tur att fatta beslut om trafiksituationen. Då tar tekniska nämnden upp den trafikutredning som gjorts kring området.

Enligt utredningen är trafiken som värst på lördagar mellan klockan 12 och 13 och på vardagar mellan klockan 15 och 17. Det är även då som flest olyckor sker. De senaste fem åren har 24 olyckor skett i området. 16 stycken har drabbat oskyddade trafikanter.

Lösningen på både trafikkaoset och olycksstatistiken är att göra det lättare att gå, cykla och åka buss i området. Det ska i sin tur få fler att ställa bilen.

De åtgärder som föreslås är att bygga gång- och cykelvägar inom handelsområdet samt ett kollektivtrafikkörfält som går förbi cirkulationsplatserna på väg 222 och rödljus som möjliggör bättre framkomlighet för bussar. Planen är även att bussförarbyten ska ske i Charlottendal, vilket gör att bussdepån vid hållplats Mölnvik försvinner, något som också tros underlätta i trafikflödet.

Samtidigt påverkas utformningen av området av att Trafikverkets projekt med Grisslingerakan försenats och inte har byggstart förrän tidigast 2018.

Trafikutredningen baseras på kommunens platsbesök och en workshop som hållits med både boende och handlare i området.

Värmdö kommuns kostnad för projektet tros hamna kring sju miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.