ANNONS

Så slog Linas chokladdröm in

Lina Oreést Udell ger kafépersonalens version av Linas supergoda chokladdröm klart godkänt. Linas kaka vann över konkurrenterna ”Citroncupkajk” och ”Ruthan Tutans kakor”.
Lina Oreést Udell ger kafépersonalens version av Linas supergoda chokladdröm klart godkänt. Linas kaka vann över konkurrenterna ”Citroncupkajk” och ”Ruthan Tutans kakor”.
Hittar ni kakan ”Linas supergoda chokladdröm” på Anna Giertz i Hågelbyparken, ska ni veta att den uppfunnits av en sexåring.

Lina Oreést Udell vann parkens kaktävling – nu ska den då och då finnas i kaféets sortiment.
ANNONS

I några dagar har Lina Oreést Udell från Skäcklinge vetat att hennes ritning och beskrivning av en drömkaka utsetts till vinnare i Hågelbyparkens kaktävling.

Nu ska hon för första gången få smaka kakan, så som bagaren Rudolfo Rubino Rodriguez och personalen på Anna Giertz café tänkt sig den.

Lina var ett av flera barn som tillsammans med sina föräldrar besökte Hågelbyparkens pysseldagar ”Vinterkul på klockhusvinden” i januari.

En av flera aktiviteter på pysseldagarna var att beskriva, rita och namnsätta en drömkaka – något som ett tjugotal barn nappade på.

Bland de 20 ritningarna valdes tre ut och personalen på Anna Giertz fick sedan i uppdrag att göra bakverk av dem. En jury bestående av fyra barn satte sedan betyg på sötsakerna och det var då som ”Linas supergoda chokladdröm” korades till vinnare över konkurrenterna ”Citroncupkajk” och ”Ruthan Tutans kakor”.

– Jag blev jätteglad när mamma sa att min kaka vann, och jag berättade för alla på dagis, säger Lina Oreést Udell.

På hennes teckning var kakan liten, brun, hård och rund. Inuti skulle det finnas jordgubbssylt och chokladbitar, medan ovansidan skulle dekoreras med rosa glasyr, smarties, geléhallon och kokos. Men i kafépersonalens nyskapade kaka byttes sylten ut mot torkade jordgubbar och kokosen och geléhallonet fick inte plats.

Lina Orst Udell är ändå väldigt nöjd med hur kakan ser ut och hur den smakar.

– Mmm! Jättegod! Fem betyg av fem, blir hennes omdöme.

ANNONS

Jessica Sjögren, programansvarig på Hågelbyparken, berättar att kaktävlingen med stor sannolikhet återkommer på programmet till hösten.

– Vi jobbar ju för att Hågelbyparken ska vara levande året om, och har precis avslutat en musikserie för barn. Men det här med kaktävlingen var en smygstart som vi tror att vi kan utveckla vidare. Kanske kan vi göra något med cupcakes – väldigt många barn i tävlingen hade ritat det, säger hon.

ANNONS