Min lokala hjälte

Så tar du del av modeveckan – utan inbjudan

Tillhör du inte modebranschen är det mycket av modeveckan som du inte har tillgång till. Men Mood och NK är två av stans gallerior som satsar hårt på öppna evenemang.
Tillhör du inte modebranschen är det mycket av modeveckan som du inte har tillgång till. Men Mood och NK är två av stans gallerior som satsar hårt på öppna evenemang.
I måndags satte modeveckan i gång i stan. Utöver alla visningar av höstens trender medverkar även ett antal butiker med erbjudanden och modeevenemang under Fashion Night på onsdag. Här är tips på ställen där du faktiskt får komma in.

Utökade öppettider: Svårt att hinna med shoppingen efter jobbet? I dag, onsdag, arrangeras Fashion Night i stan mellan klockan 17 och 22. Besök Beta Stockholm, Bibliotekstan, Gallerian, H&M, Hötorgscity, NK, MOOD, PK Huset och Sturegallerian för bra erbjudanden och överraskningar, DJ-sets, mat och dryck.

Mat, dryck och shopping i Bibliotekstan: Här håller butikerna öppet till 22 och du kan bland annat ta en öl hos A-place, smaka vego-korv hos Gram, dricka råsaft hos Koloni och testa champagne på Wienercaféet.

Live podcast och styling på Mood: Mellan klockan 18-20 sänder Andrea Brodin en podcast live från Mood-gallerian. Lyssna på intressanta samtal på inom ämnena mat och dryck, mode, skönhet och inredning när hon gästas av matbloggare, stylister, modebloggare, mode- och inredningsdesigners under kvällen. Passa även på att få en gratis make up-session, hårstyling och skäggputsning hos barberaren.

Bloppis och street art på Gallerian: Klockan 18-21 kan du fynda dina favoritplagg ur bloggarnas garderober. Detta när modebloggarna Sanne Alexandra, Linn Herbertsson och Flora Wiström ställer till med Bloppis. Missa då inte att också kolla in gatuartisterna som målar gatukonst live på en stor duk under hela kvällen.

Fashion Night på NK: Mellan klockan 17 och 21 välkomnar Nordiska kompaniet dig med erbjudanden och aktiviteter. Lyssnar på när couturedesignern Fadi el Khoury presenterar sin nya kollektion i Ljusgården klockan 19, tävla om en make-over hos NK Beauty Lounge och NK Personal Shopping, träffa smyckesdesignerna Lily and Rose på NK Details med mera. Du som är eller blir nyckelkund får dessutom dubbla poäng på alla dina köp.

Goodiebags i Sturegallerian: Klockan 17.30 hälsar konferencier Martin Hansson besökarna välkomna från scen. De 400 första gästerna går hem med varsin goodiebag. Klockan 18.30 blir det även modevisning med utvalda kläder, skor och detaljer från utvalda butiker.

CMMN SWDN pop up-store: London- och Malmöbaserade designerduon Saif Bakir och Emma Hedlund, vars varumärke fokuserar på herrkläder med hög modevision och medveten svensk produktion, flyttar in på Smålandsgatan 20 i veckan. Spana in deras Marocko-inspirerade kollektion. Butiken håller öppet tisdag 10-19, onsdag 10-22, torsdag 10-19, fredag 10-19 och lördag 11-16.

Marimekko launchparty: Det finska designhuset Marimekko lanserar sin höst/vinterkollektion och sin nya smyckeslinje signerad designern Ilenia Corti i flaggskeppsbutiken på Norrmalmstorg 4. Det firas med att bjuda på dryck och rabatter mellan klockan 17 och 21. Attenda eventet för lista för dig och en vän.

Fler evenemang och erbjudanden under kvällen kan du ta del av i programmet för Fashion Night här.