ANNONS

Så tycker Saltisbor om centrumplanerna

Mitt i har läst en del av de synpunkter som allmänheten lämnat på förslaget att förtäta Saltsjöbaden centrum med nya bostäder och butiker.
Mitt i har läst en del av de synpunkter som allmänheten lämnat på förslaget att förtäta Saltsjöbaden centrum med nya bostäder och butiker.
Fruktansvärt illa genomtänkt.

Brutalt.

Men det finns även de som tycker att Saltsjöbaden centrum är trist och att det är rätt att bygga bostäder där.

Nästa vecka går samrådstiden ut för programförslaget om att bygga bostäder i Saltsjöbaden centrum.
ANNONS

Nacka kommun har ännu inte sammanställt de synpunkter som kommit in på förslaget.

Samrådstiden går ut först nästa vecka.

Tanken är dock att Saltsjöbaden centrum ska förtätas med bostäder och nya butikslokaler

Mitt i har tagit del av de synpunkter som kom in med kommunposten förra veckan.

En man i Neglinge skriver exempelvis att byggförslaget är ”okänsligt och opassande ur både byggnads- och trafiksynpunkt.” Stadsgatorna som presenteras i förslaget ”förändrar miljön kraftigt” och liknar Liljeholmstorg, Hammarby sjöstad och andra liknande stadsdelar, tycker mannen.

En kvinna i Igelboda skriver att hon blir ”helt förfärad och förtvivlad” när hon ser förslaget som hon tycket våldför sig ”på denna vackra kustpärla”.

”Tror ni verkligen att vi som bor i Saltsjöbaden vill att det området ska förtätas och bli ytterligare en stad?”, frågar sig kvinnan.

En intresseförening välkomnar en försiktig utbyggnad av Saltsjöbaden centrum, särskilt för äldre, men tycker att det presenterade förslaget är för genomgripande och ”radikalt” förändrar Saltsjöbadens karaktär.

En annan intresseförening tycker att den föreslagna bebyggelsen innebär ett ”brutalt ingrepp” i miljön i Saltsjöbaden.

ANNONS

En av få som är för ombyggnadsförslaget, åtminstone av de synpunkter som kom in till kommunen förra veckan, är en kvinna i Tattby som skriver att hon inte har något emot dagens centrum, förutom att det är ”trist”, men att det behövs mer bostäder ”och då är detta rätta sättet att bygga”.

Sista dag att lämna synpunkter på hur Saltsjöbaden centrum ska utvecklas är 30 juni. Tidigast i augusti räknar Nacka kommun med att ha sammanställt synpunkterna. Därefter går programförslaget vidare till politikerna för beslut.

Fakta

Minst 1 300 nya bostäder planeras i centrum

Saltsjöbaden centrum är tänkt att förtätas med cirka 1 300 till 1 500 nya bostäder, liksom 17 500 kvadratmeter yta för butiker och verksamheter.

Även nya förskolor och skolbyggnader samt en ny sporthall planeras.

Utbyggnaden är en del i Nackas mål att utveckla de lokala centrumen i kommunen och att bygga 20 000 nya bostäder till år 2030.

Källa: Nacka kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.