Så undviker du brokaoset på måndag

Natten till midsommarafton kilades en lastbil fast tvärs över Södertäljebron och skadade balkarna. Sedan dess har bron varit stängd.
Natten till midsommarafton kilades en lastbil fast tvärs över Södertäljebron och skadade balkarna. Sedan dess har bron varit stängd.
Ska du till Södertälje på måndag? Då kan det vara idé att ställa bilen i Skärholmen och ta en extrainsatt buss till Södertälje.

På måndag är de flesta tillbaka från semestern och Trafikverket befarar att det kan bli riktigt långa köer i södergående riktning på E4:an förbi Södertäljebron, där reparationerna dragit ut på tiden.

Nu gör Trafikverket flera insatser för att minimera kaoset.

• Extrainsatta gratisbussar från Skärholmen till Södertälje.

• Ny bussfil mellan Skärholmen och Hallunda där det brukar vara trångt.

• Extra vagnar på tågen förbi Södertälje.

• Bärgningsbilar som står stand-by vid Saltsjöbron, för att snabbt kunna få bort bilar som står i vägen.

• Skanssundsfärjan har förstärkts med extra avgångar.

– Vi hoppas att alla som jobbar i Södertälje med omnejd vill ställa bilen i Skärholmen och ta bussen därifrån, säger Bengt Olsson presschef på Trafikverket.

Reparationerna efter olyckan natten till midsommarafton pågår för fullt, men har visat sig vara mer komplicerade än man först trodde. Nu hoppas man kunna öppna bron i början av september.

De som kan gör klokt i att undvika E4:an söderut förbi Södertälje. Långväga trafik norrifrån som ska resa förbi Södertälje uppmanas köra väg riksväg 55 via Strängnäs mot Norrköping och Helsingborg eller E18 via Västerås/Arboga mot Göteborg.

Trafikverkets webb finns mer information och tidtabeller för de extrainsatta bussarna.