ANNONS

Så vill allianspolitikerna se nya skolan

Det av Tengbom arkitekters förslag som allianspolitikerna gillar mest. Arkitektfirman har lämnat in tre olika alternativ till kommunen.
Det av Tengbom arkitekters förslag som allianspolitikerna gillar mest. Arkitektfirman har lämnat in tre olika alternativ till kommunen.
De styrande politikerna i Tyresö tuffar på med sina planer på skola och idrottshall i Fornuddsparkens norra del.
ANNONS

I slutet av april fattades ett första beslut i kommunledningsutskottet om hur den framtida F-9-skolan ska se ut. Ett avgörande beslut väntas dock senare i kommunstyrelsen, enligt kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Enligt förslaget ska Ängsgårdens äldreboende, parkeringsmark och en del av Fornuddsparken ersättas med en skolbyggnad, medan en tillhörande idrottshall byggs längs Fornuddsvägen.

Att ta delar av parkmarken i anspråk är dock kontroversiellt. När planerna sist visades upp för allmänheten var det rekordmånga som yttrade sig negativt. Bland dem fanns Trollbäckens egnahemsförening, som menar att beslutet är dåligt förankrat.

– Vi anser att det ska utredas ordentligt, att avvägningar och alternativ presenteras innan man beslutar om kommunala investeringar i hundramiljonersklassen, säger Svante Berg, arkitekt och ordförande i föreningen.

I kommunens planer för området runt parken ingår också ett nytt äldreboende, som ska ligga där Fornuddens skola ligger idag. Trollbäckens egnahemsförening har tagit fram ett förslag, som man anser löser kommunens behov av skolor och äldreboenden i Trollbäcken, utan att parkmark tas i anspråk.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.