ANNONS

Sågvägen: Kommunen väntar med stoppförbud

Sågvägen
Sågvägen - många företagare tar emot gods på vägen.
Det blev inget stoppförbud på Sågvägen för i- och urlastning. I stället fortsätter Österåkers kommun analysera effekten på biltrafiken sedan tågen började rulla - innan man inför eventuella åtgärder.
ANNONS

– I och med att bommarna används på Båthamnsvägen är det klart att det blir mer stillastående trafik där. Men sedan vet vi inte hur mycket mer trafik det kan ha gett på Sågvägen, säger Anna Anderman, väg- och trafikchef i Österåkers kommun.

Hård kritik mot stoppförbud

Förra veckan berättade Mitt i om oron bland företagare på Sågvägen som fått besked att ett stoppförbud var på gång och att det skulle blir svårare att ta emot leveranser, i och med att Roslagsbanan började rulla igen i söndags.

Enligt kommunens beräkningar befarades ökad trafik på Sågvägen och därför var det nödvändigt med åtgärder, ansåg man. Dessutom beräknas trafiken på Sågvägen öka ytterligare,  om ett år, när den nya vägen under järnvägen mellan Roslagsvägen/Rallarvägen och Sågvägen öppnas.

Men efter kritik från företagarna avvaktar nu alltså kommunen med åtgärder.

Kommunen ska samverka med företagarna

– Vi vill samverka med verksamhetsutövarna för att hitta lösningar. Vi har bildat en gemensam arbetsgrupp och är där och tittar var det eventuellt blir stopp och var vi behöver lösningar. Det är ett pågående arbete.

– Lyckas vi få flöde utan stoppförbud är det det bästa, säger Anna Anderman och tillägger att målet är god framkomlighet, en säker skolväg och bra möjligheter för företagarna att bedriva sin verksamhet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.