ANNONS

Sajten Lidingösidan läggs på is

Den lokala nyhetssajten Lidingösidan har funnits i drygt elva år. Men förra veckan kom beskedet att sajten gör ett "rekordlångt uppehåll".
ANNONS

– Man måste ta det lite lugnt också, säger den 74-åriga Lidingöbon Jan Sjöberg, som drivit sajten.

Reaktionerna på att Lidingösidan nu gör ett uppehåll lät inte vänta på sig. ”Det var ett grymt uppvaknande så här inför det nya året”, ”Jan har gjort ett fantastiskt jobb” och ”du ska ha en stor applåd för att du orkat så länge”, är några av kommentarerna.

– Det är ju klart att de som saknar sidan skriver kommentarer och de som inte saknar den har ju kanske inte ens sett att det hänt. Men det blir nog ett tomrum för många, säger Jan Sjöberg.

Han betonar däremot att det här än så länge bara är ett uppehåll och inte en nedläggning.

– Lidingösidan är inte död. All den här responsen gör att jag inser att jag inte har bestämt mig om jag ska lägga ner eller inte. Jag ska även vänta och se om det kommer något förslag från någon som vill fortsätta att driva sidan.

Jan Sjöberg startade Lidingösidan år 2004 eftersom han tyckte att det saknades en plats där man kunde hitta lokal och relevant information.

– Snacket gick att det inte hände något på Lidingö men jag ville motbevisa det. Det började med en evenemangskalender, men sen kom jag på att det fanns nyheter också och så rullade det på, säger han.

Nu tar däremot Lidingösidans grundare en välbehövlig paus.

– Att driva Lidingösidan har inneburit arbete dygnet runt, jag har aldrig kunnat släppa det, inte ens på semestern. Man orkar inte hålla på för länge. Nu ska jag koppla av, om det nu går. Jag kanske laddar om, det är inte så att jag är idélös, men det här tar också massa tid, säger Jan Sjöberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.