ANNONS

Tre hetaste frågorna på fullmäktige imorgon

Bilden är ett montage.
Bilden är ett montage.
Tyresö kommunhus
Tyresös kommunhus.
Konstgräsplanen i Strand får 1,6 miljoner kronor extra. Tyresö kan få nollvision för fallolyckor bland äldre. Och ett kommunalt aktiebolag läggs ned.
Det är några frågor som tas upp på torsdagens kommunfullmäktige.


ANNONS

På torsdag träffas kommunfullmäktige i Tyresö. Här är tre viktiga frågor och beslut som ska diskuteras och klubbas.

1. Nollvision för fallolyckor

Tyresö kommun kan få en nollvision för fallolyckor bland äldre. Vänsterpartiets förslag får tummen upp av funktionshinderrådet och kommunala pensionärsrådet. Nollvisionen har redan anammats av regeringen efter påtryckningar från nationella pensionärsorganisationer. Nu ska kommunpolitikerna bestämma om en plan ska tas fram även i Tyresö.

2. Budgeten spräcks för nya konstgräsplanen

Konstgräsplanen i Strand blir dyrare än väntat. Budgeten på 8 miljonerna kronorna kan efter torsdagens möte få ytterligare 1,6 miljoner kronor extra. Orsaken är att anbuden inte matchat budgeten. I upphandlingen har tre anbud kommit, ett uppfyllde inte kraven, och de två andra har lagt ett högre bud än budgeten.

3. Aktiebolag läggs ned – efter 50 år

I nästan ett halv sekel har Tyresö näringslivsaktiebolag köpt, sålt och förvaltat mark i kommunen. De senaste fem åren har bolaget varit vilande på grund av en skattespärr.

Tidigare har bolaget hanterat uthyrningen av cafébyggnaden på Notholmen samt restaurang- och konferenslokalerna på Tyresö slott.

I dag äger bolaget en tomt i Brädgårdsområdet och en fastighet vid Strandallén.

Om kommunfullmäktige röstar för en nedläggning av bolaget kommer samtliga tillgångar övertas av kommunen.