ANNONS

Hög säkerhet kring Järvaveckan

Raisa Lång Velazco från Fryshuset och trygghetsvärden Saikou Jammeh från Fryshuset Husby.
Raisa Lång Velazco från Fryshuset och trygghetsvärden Saikou Jammeh från Fryshuset Husby.
Det är ett stort säkerhetspådrag kring politikerveckan i Järva.
Förutom att det kryllar av poliser så finns även ett 50-tal ungdomar från Fryshuset i Husby på plats för att skapa trygghet.
ANNONS

De syns i sina gula västar som det står Fryshuset på när de går omkring på betonghockeyrinken där politikerveckan i Järva hålls. De är ett 50-tal ungdomar från Fryshuset i Husby som är trygghetsvärdar under veckan.

– Det är unga vuxna som har fått utbildning från Fryshuset, en säkerhetsexpert och polisen inför veckan, säger Raisa Lång Velazco, från Fryshuset Västra i Husby, som är medarrangörer till politikerveckan i Järva.

Att det är många poliser på plats under veckan går det inte att ta miste på. Både polisen och Säpo är på plats för att ansvara över säkerheten. På taket till ishallen sitter två poliser med vapen och vakar över området.

– De har bra koll där uppifrån. Det är ingen hemlighet att de sitter där. De brukar vinka tillbaka om man vinkar till dem, säger Kjell Lindgren på polisens mediecenter.

Hur många poliser som bevakar politikerveckan vill dock polisen inte gå ut med.

– Nej vi går inte ut med hur många det är eller vilka kompetenser de sitter på, säger Kjell Lindgren.

Kommer ni att sätta in ytterligare resurser till helgen, då Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och statsminister Stefan Löfven kommer?

– Vi bedömer kontinuerligt hur mycket resurser vi behöver ha på plats, säger Kjell Lindgren.

ANNONS