ANNONS

Säkerheten höjs för djuren på parkleken

Stora Blecktornsparken.
Stora Blecktornsparken.
Bättre lås in till djuren och ny belysning. Säkerheten höjs nu vid Stora Blecktornsparken, efter att tre djur dött som följd av att de misshandlats.
ANNONS

Stadsdelsförvaltningen höjer nu omgående säkerheten i parkleken Stora Blecktornsparken. Detta efter att det på fredagsmorgonen upptäckts ett ihjälslaget lamm och två skadade getter i parkleken. Getterna fick senare avlivas på grund av sina skador.

Bland annat kommer stadsdelsförvaltningen att sätta upp bättre lås i form av långa järnslån tvärs över dörrarna till djuren. Förvaltningen kommer se över belysningen och gallren till fönstren.

Både stadsdelsförvaltningen och stadsdelsnämnden är ledsna och chockade över det inträffade. Det är ett destruktivt agerande helt utan mening, skriver stadsdelen i en kommentar till attacken.

Södermalms stadsdelsnämnd som driver parken har haft djur där sedan starten 1986 och detta ska vara första gången som djur skadats.

Läs mer: ”Lamm ihjälslaget i Stora Blecktornsparken

Läs mer: ”Getternas liv kunde inte räddas”

Fakta

Om parkleken i Stora Blecktornsparken

Parkleken är en populär kommunal parklek på Södermalm bland barnfamiljer. Utomhus finns exempelvis cyklar, klätterställningar och linbana. I parken finns olika djur som barn kan hälsa på.

Källa: Södermalms stadsdelsförvaltning
ANNONS