Saknade vinbar – då startade de en själva

Erica Hammarstedt och Martin Lexén har öppnat vinbaren La Diabla.  Lokalen har förvandlats från klädbutik till restaurang.
Erica Hammarstedt och Martin Lexén har öppnat vinbaren La Diabla. Lokalen har förvandlats från klädbutik till restaurang.
När Erica Hammarstedt och Martin Lexén ville gå ut och ta ett glas vin i Sollentuna hittade de inget bra ställe.

Så de öppnade sitt eget.

Den som vill gå på finkrog och äta trerätters går till Edsbacka wärdshus. Den som vill dricka öl, käka stek och kolla på fotboll går till O’Learys eller Texas Longhorn. Men vart går de som vill ta ett glas vin utan att beställa en stor maträtt?

Fram till i lördags har svaret varit: Ingenstans.

Men nu slår La Diabla upp dörrarna till ett helt nytt koncept i Sollentuna.

– Vi är en vin- och delikatessbar dit man kan gå efter jobbet och ta ett glas vin, utan att behöva beställa in en stor maträtt, säger Erica Hammarstedt.

Tillsammans med bästa vännen Martin Lexén har hon startat La Diabla. Idén kom en kväll i augusti när de ville gå ut och ta sig ett glas, men inte hittade något ställe som passade.

– Vi var varken klädda eller intresserade av att gå på restaurang, men ville inte heller gå på en sportbar. Vi kom på att det där mellantinget saknades och tänkte att då får vi väl öppna vårt eget ställe, säger Erica.

De började leta efter en lämplig lokal och fastnade för en gammal klädbutik i hörnet vid Allfarvägen bakom Satelliten. Sedan dess har byggdammet yrt.

– Det har varit en lång resa att förvandla en klädbutik till en restaurang och bygga kök, vinställ och bardisk från grunden, säger Erica.

Även menyn har finslipats. Martin är i grunden kock och har ansvar för La Diablas mat.

– Vi kommer att lägga mycket fokus på ostar och olika varma delikatesser. Det blir allt från klassiskt matlagningshantverk till rätter med en mer internationell touch, till exempel gravad oxfilé, picklad hälleflundra och fyllda musslor, säger han.

Men framför allt är det vinet som står i fokus.

– Här ska gästerna vara välkomna att komma in och ta ett glas vin och kanske en liten ostbricka, utan att känna några tvång eller krav. Därför har vi också installerat en hiss, för att alla ska vara välkomna, säger Erica.