Saknat kafé återuppstår på Fullersta gård

Simon K. Kostantan.
Simon K. Kostantan.
I tio månader har Fullersta gård stått utan kaféverksamhet.

Nu har en ny aktör tagit över och verksamheten slår upp portarna i början av april.

Nu återstår bara städning, en del inköp och lite finlir. Sedan kan kaféet på Fullersta gård öppna igen.

Kommunägda Fullersta gård har både permanenta och temporära konstutställningar, men har stått utan kaféverksamhet i tio månader efter att förra arrendatorns kontrakt gick ut i somras.

Under hösten träffade kommunen flera tänkbara aktörer som ville driva kaféet, men det var svårt att hitta någon som nappade med tanke på de begränsade möjligheter som finns sett till öppettider och köksutrustning.

Men ett kafé i huset har varit saknat och många har hört av sig till Peter Bergman, ansvarig för Fullersta gård, och undrat vad som händer.

– Det är många som verkligen har saknat kaféverksamheten här. Nu öppnar det snart med Simon och det känns som att det koncept och den entusiasm han har passar in här, säger Peter Bergman.

Tanken är att Vårbybon Simon K. Kostantan, som är ansvarig för det nya fiket, ska blanda matkulturen från Syrien med den svenska, och i så stor mån det går ska råvarorna komma från närområdet.

– Fullersta gård är ett socialt och fint ställe och jag vill gärna se kaféet som en bro mellan flera olika kulturer, säger han.

Simon har tidigare arbetat som kock och drivit restaurang i Syrien. Det nya arrendet gäller i fyra år.