ANNONS

Tårar när Salam Kurda stängde för gott

Salam Kurda, handlare i Husby, stängde sin butik i torsdags för gott.
Salam Kurda, handlare i Husby, stängde sin butik i torsdags för gott.
En känslosam dag för Salam Kurda när butiken tömdes.
En känslosam dag för Salam Kurda när butiken tömdes.
Utförsäljning in i det sista.
Utförsäljning in i det sista.
I torsdags stängde Salam Kurda igen sin Orientlivs, efter 32 år i Husby.
Det var en känslosam handlare som sa hejdå till trogna kunder.
– En del kunder har kommit och gråtit, det känns som att jag sviker dem och hade gärna varit kvar om en lokal fanns, säger han.
ANNONS

I torsdags höll Salam Kurdas Orientlivs öppet för sista gången. I 32 år har Salam Kurda varit handlare i Husby och som ordförande i den lokala företagarföreningen har han blivit en känd profil, även utanför området för sin kamp mot otryggheten i centrum.

Känslosam dag

Det var en känslosam Salam Kurda som mötte Mitt i i torsdags. Han ville helst inte vistas inne i butiken utan var på kontoret sista dagen. När han kom ut för att prata med Mitt i kom det genast fram kunder som ville prata och tacka och säga hejdå.

– En del av mina trogna kunder har kommit in och gråtit. Det känns som att jag sviker dem, och hade gärna varit kvar i Husby, men Svenska Bostäder har inte kunnat erbjuda någon lokal, säger han.

Kan tänka sig att stanna

När Svenska Bostäder ska bygga om i centrum får vissa butiker tillfälliga lokaler, och Salam Kurda har tidigare sagt att han bestämt sig för att stänga för gott. Men efter övertalning från många kunder kan han tänka sig att fortsätta i Husby.

– Men Svenska Bostäder verkar inte ha någon lokal som passar mig, vilket känns tråkigt. Det behövs en orientlivs här som komplement till Ica, säger han.

Sista dagen är det lång kö till kassan, och många av hyllorna gapar tomma. In i det sista var det utförsäljning. En del kunder ville inte handla utan bara komma förbi för att säga hejdå.

Vad ska du göra nu?

– Jag kommer att fortsätta jobba som handlare och har ett grossistlager i Arlanda stad. Jag kommer också att fortsätta jobba för att det ska bli tryggare i områden som Husby. Jag älskar Husby och tycker det är sorgligt att behöva lämna på grund av att ingenting görs åt tryggheten, säger Salam Kurda.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.