ANNONS

Sålde sprit från radhuset

Alkoholförsäljningen pågick i en bostad mellan Österleden och Drevviken. Polisen hade fått uppgifter om den misstänkte under en längre tid.
Alkoholförsäljningen pågick i en bostad mellan Österleden och Drevviken. Polisen hade fått uppgifter om den misstänkte under en längre tid.
Polisen såg när mannen sålde alkohol till ungdomar. De slog till mot radhuset i Skogås.

– Vi misstänker att han har sålt i flera år, säger Karin Porath, chef för poliskontoret i Skogås.
ANNONS

Skogåspolisen slog till mot det privata ”systembolaget” i ett radhus. Från bostaden langade mannen, som är i 60-årsåldern, alkohol till ungdomar.

Det var för ett par veckor sedan som tillslaget gjordes. Polisen hade fått tips från flera håll om att mannen sålde insmugglad alkohol till ungdomar.

– Vi såg ungdomar gå därifrån med alkohol, säger Karin Porath, chef på poliskontoret i Skogås.

Vid tillslaget hittade polisen en större mängd smuggelsprit.

– Dessutom hittade vi 30 000 kronor i kontanter. Pengar som vi misstänker kommer från alkoholförsäljning, säger Karin Porath.

Mannen greps och en förundersökning är inledd. Skogåspolisen misstänker att alkoholförsäljningen har pågått i flera år.

Gripandet kan ha bidragit till att begränsa tillgången på alkohol för ungdomar.

– Jag har hört att ungdomar klagat för vuxna att de inte kan få tag på alkohol nu. Det är ju som det ska vara, säger Karin Porath.

Annars är alkohol vanligt förekommande bland de unga i Skogås.

ANNONS

– Vi har en del problem med alkohol bland ungdomar här. Det finns en oro bland föräldrar, på skolorna och fritidsgården. Vi försöker samverka kring de här frågorna, säger Porath.

På senare tid har alkohol- och drogvaneundersökningar i allmänhet visat på en minskning av alkoholkonsumtionen bland niondeklassare.

– I en del områden kanske det är större problem med andra droger. Men i Skogås upplever jag att det är problem med både alkohol och droger.

Så fort polisen ser någon som är under 20 år bära på alkohol eller vara berusad kontaktar man föräldrarna. Polisen tar också alkoholen i beslag och förverkar den.

– Det är uppenbarligen väldigt lätt för unga att få tag i alkohol. De unga säger själva att det inte är några problem för dem att få tag i alkohol och droger, säger Magnus Åhgren, biträdande närpolischef i Huddinge.

Det vanliga är att personer smugglar in stora mängde alkohol som sedan säljs vidare.

– Veckan före midsommar slog vi ju till mot en person som i princip hade ett bolag hemma, det var enorma mängder. En kund hämtade alkohol med släpkärra för att sedan sälja vidare, säger Åhgren.

Men de unga vill inte avslöja och bränna sina kontakter. Polisen behöver tips från allmänheten för att kunna agera.

– För ett tag sedan märkte vi att alla ungdomare i Flemingsberg drack öl av samma märke. Det var ett öl som inte fanns på Systembolaget. Då förstår man ju att de köper av samma leverantör. När vi får in tips kan vi bedriva spaningsarbete, precis som i Skogås, säger Magnus Åhgren.

Fakta

Detta hittade polisen vid tillslaget

Källa: Polisen

Vid tillslaget i Skogås hittades 42 liter vodka, 14 liter whiskey, 60 liter vin, 33 liter cider och 180 liter starköl.

Strax före midsommar slog polisen till mot en person i en annan del av Huddinge där man hittade 11 000 burkar öl, flera tusen liter vin och 714 liter starksprit.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.