ANNONS

Knark såldes vid ungdomshuset Reactor

Husby.
Husby.
Det har varit stökigt kring ungdomshuset Reactor i Husby under vintern. Bland annat ska det ha sålts knark i anslutning till lokalerna.
I januari stängdes huset för att göra en omstart.
– Det är fullständigt oacceptabelt att ungdomar säljer knark i stadsdelens lokaler, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden för Rinkeby-Kista.
ANNONS

– Vi har fått tydliga indikationer om att det har varit väldigt stökigt på Reactor den senaste tiden, bland annat ska det ha sålts knark i lokalerna, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Reactor är ett ungdoms-, sport- och kulturhus för unga mellan 16 och 19 år.

Under vintern har ungdomshuset haft problem med att äldre ungdomar än 19 år har hängt i huset.

– De har gjort att de yngre inte har vågat vara där. Skattebetalarnas pengar ska inte gå till att underlätta knarkförsäljning och annan kriminell verksamhet. Som förälder måste man kunna lita på att stadsdelens verksamhet är trygg och säker, säger Benjamin Dousa.

Polisen kan bekräfta att det varit stökigt kring Reactor en tid.

– Det har varit problem med att publiken var för gammal. Under januari har det varit stängt ett par dagar för en omstart. Nu ska åldersreglerna följas, säger Therese Skoglund Shekarabi, kommunpolis i Järva.

Har det sålts narkotika i lokalerna?

– Vår bild är att det har förekommit drogförsäljning utanför och att de som gjorts sig skyldiga har befunnit sig både inne och utanför lokalerna. Vi har gjort ett par ingripanden mot narkotikabrott, både för bruk och innehav, säger Therese Skoglund Shekarabi.

Mitt i har försökt att nå Reactors enhetschef Stefan Lindström för en kommentar.

ANNONS
ANNONS