ANNONS

Salem får 4H-gård

Ersboda foto av Camilla Olsson som vi kan använda.
Ersboda torp i Rönninge har anor från 1600-talet.
Det är drygt 20 år sedan som Ankie Bosander, C, föreslog att Salem skulle få en egen 4H-gård.
Nu ska den äntligen bli verklighet. Om tre veckor tas första spadtaget.
ANNONS

Ingen kan påstå att det gått undan sedan hon la sin motion på 90-talet. Men den 14 september sätter äntligen bygget av Salems egen 4H-gård igång på Ersboda i Rönninge.

– Det är länge, länge sen jag la mitt förslag. Men bättre sent än aldrig, säger Ankie Bosander.

Från början ägdes av marken Stockholms stad. Och när kommunen väl tagit över den var det trögt att få loss pengar. Därför har det tagit tid.

Nu är finansieringen löst genom bidrag från en EU-fond och länsstyrelsen. Salems kommun behöver bara slanta upp två av de fem miljoner som gården kostar.

– För barn och ungdomar är det bra att få kontakt med djur, säger Ankie Bosander. Förut hade de flesta någon förankring till landsbygden genom släkten. Men många har inte det alls i dag och jag är lite rädd att de tillbringar sin fritid i köpcentrum.

Hon säger att hon redan sett ett stort intresse för gården och att hon hoppas att även äldre och ensamkommande flyktingbarn kan ha glädje av verksamheten på Ersboda. Den som bor i Salem och vill besöka en 4H-gård har hittills fått åka upp till Hågelbyparken i norra Botkyrka.

Varför på Ersboda?

– Det ligger så bra till. När man har djur ska det inte ligga alltför centralt. Och det är så roligt att huset kommer att renoveras. Jag vet att det finns folk i Rönninge som kan berätta om hur de fick besöka den kvinna som bodde där när det var orenoverat. Det är absolut rätt plats att ha det på.

På 4H-gården kommer det att finnas ett par hästar samt får, getter och höns. Den ska vara färdig till nästa vår.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.