ANNONS

Salem laddar med papperskorgar inför badsäsongen

Möllebadet.
Möllebadet.
Klagomål på ett skräpigt Möllebad har lett till att fler papperskorgar ska vara på plats inför badsäsongen.
ANNONS

Salems enda utebadplats är Möllebadet vid sjön Uttran. Under våren har det funnits klagomål på att badplatsen varit skräpig.

– Det var ett antal fester på Möllebadet i samband med valborg, vilket leddet till en del nedskräpning. Vi har en lägre tillsyn av badet eftersom badsäsongen inte börjat än men nu har vår entreprenör städat upp, säger Rolf Johanson, kultur- och fritidschef i Salem.

– Just nu förbereder vi inför badsäsongen med att renovera bryggor. Vi har också dykt efter skräp längs strandkanten. Och när säsongen väl börjar så kommer det att finnas ordentligt med papperskorgar.

Senast Botkyrkas kommun satsade på sina badplatser var 2010, då rustades de upp för 4 miljoner kronor.

– Den upprustningen gjorde vi i samverkan med medborgarna där de fick lyfta fram vilka delar de ansåg viktiga att satsa på. Vi planerar att genomföra en översyn av våra bad under sommaren och till hösten igen, berättar Roger Vintemar, verksamhetschef idrott och anläggning.

Även Botkyrka kommun har klagomål på skräpiga badplatser, något som gjorde att de ökade städnivån genom avtal med de som driver badplatsernas kiosker.

– Vår personal städar varje morgon innan badgästerna kommer, och förra året slöt vi även avtal så att de föreningar och företagare som driver kioskerna också städar under dagen, säger Roger Vintemar.

Fakta

Baden som blir varma först

Baden som värms upp först är Brotorpsbadet och Stendalsbadet.

Öriga badplatser i Botkyrka och Salem är Friluftsbadet Lida, Sandviksbadet, Ängsbadet, Albysjön, Slagstabadet, Getryggen, Flottsbrobadet och Möllebadet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.