Polisen lovar att satsa mot knarket i Salem

Sandra Pettersson
Sandra Pettersson är kommunpolis i Salem.
Polisen och Salems kommun har tecknat ett nytt samarbetsavtal.
Tryggheten i centrum, i offentliga miljöer och i hemmen är prioriterade områden.

Problemen med inbrott fortsätter. I januari var det 13 fullbordade inbrott och två försök till inbrott i Salems kommun. I det nya samverkansavtalet mellan Polisen och kommunen är också tryggare hemmiljö ett prioriterat område. Men Polisen och kommunen har också sett ett ökat antal fall av våld i hemmen. Nu ska man tillsammans kartlägga hur man kan komma åt detta.

– Det är svårt och det finns inget facit i hur man ska göra. Det finns också ett stort mörkertal när det gäller brotten i hemmen, säger Sandra Pettersson som är kommunpolis i Salem.

Sandra Pettersson i Rönninge.

Sandra Pettersson i Rönninge centrum. Foto: Anders Björklund

Mitt i träffar Sandra Pettersson i Rönninge centrum. Här skedde två personrån i januari. I Salems centrum skedde också två rån samma vecka.

– Men sedan dess har det varit lugnt. Folk som rest längs med pendeltågslinjen kan mycket väl ligga bakom personrånen, säger hon när Mitt i träffar henne.

Tryggheten i centrumen har varit en stor fråga i Salem de senaste åren. Det är även ett prioriterat område i samverkansavtalet, liksom tryggheten i andra offentliga miljöer.

Viss knarkhandel

Enligt kommunen och polisen hänger otryggheten i centrumen ihop med att det förekommer viss skadegörelse och användning och försäljning av knark i centrumen. Dessutom har en del högljudda ungdomar och unga vuxna för vana att hänga på olika platser står det i avtalet. Nu vill man jobba för att försvåra hanteringen av narkotika.

Sandra Pettersson

Och polisen lovar att finnas närvarande de kommande åren:

– Vi kommer att fotpatrullera, ha trafikkontroller och arbeta mot ungdomar för att upptäcka missbruk. Vi kommer också att ha exempelvis medborgardialoger och trygghetsvandringar tillsammans med kommunen, säger Sandra Pettersson.