ANNONS

Salem stiger i skolrankning

Elever sitter i ett klassrum och skriver på papper.
Salems kommun rankas som åttonde bästa skolkommun i landet.
Salems skolor har gått upp till en åttondeplats i SKL:s rankning av skolor i hela landet.
– Det är naturligtvis glädjande, säger Eva Lindkvist, chef för barn- och ungdomsförvaltningen.
ANNONS

Salems kommun har klättrat fem placeringar, till en åttondeplats i SKL:s öppna jämförelser för kommunala skolor. Om friskolorna i kommunen räknas med hamnar Salem på plats 22 av 290.

– Det är naturligtvis glädjande att vi inom den kommunala utbildningsverksamheten klättrar i SKL mätning. Det är ett resultat av vårt systematiska kvalitetsarbete där rektorer och lärare tar ett stort ansvar för att ge alla barn och elever en undervisning av hög kvalitet, säger Eva Lindkvist.

”Vi bibehåller en mycket hög nivå”

Att Salem fortsätter klättra visar att kommunen är på rätt spår, enligt Lennart Ejenäs (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Det mest glädjande med det här resultatet är att det visar att förra årets utfall inte var någon tillfällighet utan att vi bibehåller en mycket hög nivå. Stort tack till vår personal på alla nivåer som lägger ner ett hårt och engagerat arbete. Vi fortsätter att jobba med våra mindre starka sidor där vi har hjälp både av SKL:s öppna jämförelser och våra egna mål och åtgärdsprogram, säger Lennart Ejenäs.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.