Salem valde Strängnäs

Innebandy
För tredje säsongen i rad kvalar Salems IF till högsta herrserien SSL.
Första motståndare är Strängnäs.

Allsvenskan norra färdigspelades i söndags. Salems IF ”kostade på sig” att förlora mot Gävle med 3–4 hemma i Skogsängshallen. Seriesegern var ju sedan länge bärgad, och marginalen ner till tabelltvåan Hagunda blev sex poäng.

– Fantastiskt roligt, säger Salems tränare Jonny Lindström. Det är vår bästa insats hittills.

Det blir nu tredje året i rad som Salem kvalar till SSL, högsta serien. Förra säsongen blev det respass i play off 1 efter 1–2 i matcher mot Gävle GIK.

Valde Strängnäs

Nu är Salem åter i play off 1. Som allsvensk tabelletta fick man välja motståndare, och det blev Strängnäs som slutade trea i samma allsvenska. Salem vann båda mötena i grundserien i klar stil (8–3 borta och 6–3 hemma).

– Strängnäs drar mycket publik och det är kul.

Salem har egen stil

Det blir två spelstilar som möts. Strängnäs spelar ”klassisk” innebandy.

– Vi spelar man mot man och det tror jag vi är ensamma om i allsvenskan, säger Jonny Lindström.

Bäst av tre matcher gäller. Salem börjar ”hemma” på söndag. Eftersom Skogsängshallen inte håller för förbundets krav på publikkapacitet går matchen i stället i Västergård arena i Södertälje.

Returen mot Strängnäs spelas borta den 21 mars, och en eventuell tredje och avgörande match går i Södertälje den 24 mars.

Om Salem tar sig vidare till play off 2 väntar vinnaren i mötet Kalmarsund-Karlstad. Även här gäller bäst av tre matcher.

Segraren där är klar för SSL. Förloraren spelar i allsvenskan nästa säsong.