ANNONS

Salems öde avgörs på lördag

Kalmarsund lyckades stoppa Salem, men på lördag väntar nya tag.
Kalmarsund lyckades stoppa Salem, men på lördag väntar nya tag.
Räkna med en innebandyrysare på lördag.
Då spelas den tredje och avgörande matchen mellan Salems IF och Kalmarsund i Fleminghallen. Vinnaren tar klivet upp till SSL, Svenska superligan.
ANNONS

Tillfälliga hemmaarenan Fleminghallen i Huddinge kan bli himmel eller helvete för Salems IF på lördag.

Då spelas den tredje och avgörande innebandymatchen mot FBC Kalmarsund. Segraren går till SSL, högsta serien. Förloraren återfinns i allsvenskan nästa säsong.

– Jag är helt klart optimistisk, säger Salems tränare Jonny Lindström. Men jag tror det blir en jämn och jättetajt match.

I så fall en helt annan matchbild än i de två inledande matcherna i kvalet. Salem vann hemma med 8–1, och i går onsdag vann Kalmarsund med 9–0 på hemmaplan.

Hur kan det svänga så mycket?

– Det har varit två matcher mellan lag som inte är vana att mötas, och två lag med olika spelsätt.

Stoppa Kim Nilsson!

Salem kör man mot man, och det gick hem i första mötet. Kalmarsunds fixstjärna Kim Nilsson punktmarkerades av Tobias Lindström och kom helt bort.

– Visst, han gjorde det bra men vi måste ligga lite tajtare varandra, hjälpa varandra, sa Kim Nilsson till tidningen Barometern efter 1–8-förlusten. Jag själv måste få mer fart på benen, våga mer och ta fler avslut.

Kim Nilsson och Kalmarsund hade gjort läxan ordentligt inför gårdagens returmöte i Kalmar. Salem kördes över med hela 9–0.

– I första matchen spelade de högt upp i planen. Nu föll de hem och kontrade, säger Jonny Lindström. Vi började hänga med huvudena och saknade energi.

”Blir nog försiktigt”

Lindström tror inte att historien upprepar sig på lördag.

– Nej, det har aldrig tidigare hänt att vi förlorat så stort som i Kalmar. Nu kan lagen varandra och det blir nog försiktigt spel. Det är viktigt att inte släppa in första målet och tvingas ändra taktik.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.