Min lokala hjälte

Salems centrum sålt igen

Salems centrum
Salems centrum sålt igen. Att så skulle bli fallet var känt redan från början enligt kommunen.
Salems centrum har blivit sålt en gång till.
Centrum har fått nya ägare bara en knapp månad efter förra ägarbytet.
Att så skulle bli fallet visste Salems kommun om redan vid förra ägarbytet.

Förra ägaren, det Londonbaserade företaget Tristan Capital Partners, har sålt Salems centrum vidare efter att ha ägt centrum i knappt en månad.
– Vi ser fram emot att tillsammans med hyresgäster, kommunen och kommuninvånarna fortsätta arbetet med att utveckla Salems centrum till ett modernt och tidsenligt centrum med en blandning av handel och bostäder, säger Magnus Löfgren som är operativt ansvarig på förvaltaren Elisby Fastigheter i ett pressmeddelande.

Magnus Löfgren är också ägare av CAM Holding AB som köper centrum tillsammans med Granholm Gruppen AB och Imola Holding AB. Förvaltaren Elisby Fastigheter fanns också med när Tristan köpte centrum och företaget stannar alltså kvar i rollen som förvaltare.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) var ägarbytet nu en del av affären redan när Tristan köpte centrum och det kommande ägarbytet var något Salems kommun informerats om.
– Men köparna de som nu tillträtt var inte klara med alla detaljer och kunde inte tillkännage hela affären vid den tidpunkten, säger Lennart Kalderén.

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) uttalade sig vid förra ägarbytet positivt till en ny ägare med tanke på att det bland annat ska byggas 400 nya bostäder i centrala Salem. Den förra ägaren hette Aberdeen.
– Aberdeens intresse har varit ljumt. Deras affärsmodell är att vara en förvaltare, så de har tråkigt nog inte varit en aktiv partner i att utveckla Salems centrum överhuvud taget, sade Lennart Kaldrén vid förra ägarbytet till Mitt i Botkyrka Salem.

Läs mer: Londonbaserat företag köper centrum