ANNONS

Salems gator i mörker

ANNONS

I helgen drabbades stora delar av Salem av släckt gatubelysning. Problemen började under fredagen i samband med en brand i en belysningscentral. De områden som släcktes ned var bland annat Söderbyvägen, Säbyvägen, Champinjonstigen, Fasanstigen och Fredriksbergsvägen.

Rajko Trkulja som är driftchef för utemiljön i kommunen berättade på måndagen att vissa områden återfått belysningen men att problemen kvarstår, och entreprenören Bogfelts fortsätter arbetet med att laga belysningen. Under måndagsmorgonen väntade Rajko Trkulja på information över hur långt man kommit.

– Boende i området har ringt och frågat när det kan bli åtgärdat. Vissa delar är fixade, vilka kan jag inte svara på, men de är ute och jobbar för fullt, säger Rajko Trkulja.

Kommunen kommer nu att se över belysningen och systemet där man vill säkra upp det i mindre enheter för att i fortsättningen undvika att så här stora delar av belysningen slås ut.

Moa Lembke som arbetar på Bogfelts avdelning för felanmälan berättar att problemen beror på ett kabelfel och att belysningen förhoppningsvis kommer att åtgärdas under dagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.