ANNONS

Salems skolor nu bland de bästa i landet

Salems grundskolor är med i toppskiftet bland kommunerna i Sverige.
Salems grundskolor är med i toppskiftet bland kommunerna i Sverige.
Salem klättrar på rankingen av landets grundskolor. Systematiskt och enträget arbete, enligt utbildningsnämndens ordförande.
Botkyrka tappar däremot placeringar.
ANNONS

Salems kommun har klättrat från plats 158 (2016) till plats 15 (2017) av landets 290 kommuner när det gäller elevernas skolresultat. Siffrorna kommer från Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) öppna jämförelser där man tittat på allt från betyg till hur många elever som nått kunskapskraven.

Lennart Ejenäs (M) är utbildningsnämndens ordförande i Salem och berättar att han blev glatt överraskad när han fick beskedet.

– Det handlar om ett systematiskt och enträget arbete från lärare och övrig personal. Det är ett kvitto på vårt hårda arbete, en målmedveten insats, säger han.

Botkyrka gick det sämre för

Resultatet är till exempel bättre än bland annat Stockholm, Huddinge och Täby. Och bättre än Botkyrka, som år 2017 placerar sig på plats 117 i rankningen, vilket är något sämre än 2016 år resultat som var plats 106.

Statistiken i SKL:s öppna jämförelser för grundskolan baseras på uppgifter från Skolverket, Skolinspektionen och Statistiska centralbyrån. Syftet är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra.

Bäst resultat 2017 hade Storfors kommun i Värmland, sämst hade Perstorp i Skåne.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.