Salems starke man kör ännu en mandatperiod

Lennart Kalderen.
Han började som politiker 1977. Han är en av de som suttit på sin post längst i landet.
Salems starke man och den kommunalstyrelseordförande som suttit längst på sin post i länet, Lennart Kalderén (M), fortsätter en mandatperiod till.
– Vi går mot en spännande tid och jag kände att jag ville vara med, säger Lennart Kalderén, 59 år.

Förra året berättade Mitt i att Lennart Kalderén (M) skulle fundera kring nomineringarna inför valet 2018. Nu är det klart, han är nominerad inför valet i höst.

– Jag hade ett förtroende bland mina partikamrater och jag kände att jag vill köra på en mandatperiod till, säger Lennart Kalderén.

Varför vill du fortsätta?

– Vi ska bland annat bygga om Salem centrum och har bostadsbyggen som kommer att påbörjas under nästa mandatperiod som gör att jag känner att vill fortsätta köra en period till, säger kommunstyrelsens ordförande.

Lennart Kalderén tillträdde 1998 som kommunstyrelsens ordförande i Salem. Han är den ordförande som suttit på sin post längst i länet. En del andledningar till att han har suttit så länge är att han tycker jobbet är stimulerande, att han har haft stöd bland partikamrater och har känt medborgarnas förtroende.

– Det är ett krävande jobb, men det är kul. Man sitter mitt i händelsernas centrum och kan se konkreta resultat utanför kontorsfönstret, det är en ynnest som kommunpolitiker, säger Lennart Kalderén.

Vilken valfråga blir den viktigaste i Salem?

– Jag tror att valet kommer att handla om trygghet, ordning och förmågan att leda Salem.