Säljchefen: ”Kassörskan är chockad”

Bild tagen i samband med rånet mot Dollarstore i Bro.
Bild tagen i samband med rånet mot Dollarstore i Bro.
Under fredagskvällen kom en maskerad man in på butiken Dollarstore i Bro. Genom att hota personalen med kniv tvingade han till sig kassan.
– Kassörskan är chockad, men fysiskt oskadd, säger Fredrik Holmström, försäljningschef på Dollarstore.

Övervakningskameror inne på Dollarstore i Bro fångade rånet på bild.

– Det kommer in en maskerad kille som går fram till kassan och hotar kassörskan med kniv. Rånet sker ganska snabbt, under en minut, säger Fredrik Holmström, försäljningschef på Dollarstore.

Är chockad

Han berättar att kassörskan inte skadades fysiskt, men blev väldigt chockad av händelsen.

– Hon är hemma och vilar upp sig och har haft samtal med vår företagshälsovård.

Flera kunder var på plats när rånet inträffade. En som stod vid kassan ska ha blivit vittne på nära håll.

– Jag har pratat med den ena kunden, som stod direkt i kassen. Hon mår bra och tyckte mest synd om kassörskan. Vi har även erbjudit samtal med kunden, men hon har avböjt.

Två gripna

Strax efter rånet greps två män efter att en bil hittats i ett dike. Personerna misstänks även för ett rån tidigare under fredagen i Bålsta. Mitt i Upplands-Bro har pratat med polisen i Järfälla.

– Det här gången fanns det polis i närområdet. En bil hade kört av länsväg 269 och genom spårning med hund kunde man gripa två personer som sprang i skogen vid galoppbanan, säger Albin Näverberg vid Järfällapolisen.

är väldigt olustigt

– Det är väldigt olustigt å vår personals vägnar. Att skydda sig mot enskilda galningar är väldigt svårt. Man blir arg och besviken. Ett rån kan innebära enorma konsekvenser för den enskilda medarbetaren. Det kan förstöra ett helt liv, säger Fredrik Holmström på Dollarstore, som är en kedja med butiker över hela landet.

– Vi har 65 butiker och har endast drabbats av fyra rån på 20 år. När det väl händer är det förfärligt.