Hela orten säljer – på helgens ungdomsloppis

Det är gruppen Aura gang som ligger bakom loppisen.
Det är gruppen Aura gang som ligger bakom loppisen.
Tjejerna i Aura gang arrangerar i helgen en loppis för unga. Detta blir gruppens första event, men de hoppas att det i framtiden blir både fler och större event.

Loppis, tävling i make-up och fotboll. Det är var Aura gangs första event kommer att bjuda på. Eventet hålls på lördag i Rinkeby ungdomens hus.

– Vi är en grupp tjejer från Rinkeby och Skarpnäck. Vi vill skapa plattformar och platser där unga människor från orten kan göra saker, säger Oliwia Wlodkowska.

Det finns många grupper och organisationer som sysslar med liknande saker, men enligt Oliwia är de grupperna framför allt bestående av killar.

– Vi vill visa att vi tjejer också kan göra saker. Alla är såklart välkomna men tjejer kanske känner sig extra välkomna på våra event, säger hon.

Hon säger att helgens event är relativt litet men att hon och resten av Aura gang hoppas kunna arrangera större och fler events i framtiden.

– Vi börjar ganska litet och hoppas kunna bli större i framtiden. Vi har runt tio stycken som har sagt att de ska komma och sälja saker på loppisen. Många har sagt att de bara ska komma och hänga och lyssna på lite musik, säger Oliwia Wlodkowska som hoppas att så många som möjligt kan komma.