Nu säljs Lidingös dyraste tomt

Dyraste tomten på Liidngö
Här ligger tomten som kan bli Lidingös dyraste.
En 3000 kvadratmeter stor naturtomt i sydost precis vid vattnet säljs nu i Käppala.
–Vi mäklare slänger oss ibland med klyschor att detta är en unik möjlighet som aldrig kommer tillbaka och så vidare. Men i det här fallet är det verkligen så, säger Daniel Hegethorn, mäklare.

Nu säljs tomten som kan bli Lidingös dyraste tomt för privatbostäder någonsin. För 26 miljoner kronor kan den nu obebyggda naturtomten i Käppala bli din.

– Det är en jättefin tomt. Vi mäklare slänger oss ibland med klyschor som att detta är en unik möjlighet som aldrig kommer tillbaka och så vidare. Men i det här fallet är det verkligen så. En sådan här tomt är i princip aldrig ute till försäljning, säger Daniel Hegethorn, fastighetsmäklare.

Andra tomter har sålts för större projekt

På 18 år, sedan år 2000 har, enligt honom bara tre tomter på Lidingö blivit sålda för mer än 26 miljoner kronor. Ingen av dessa tomter såldes för att bygga bara en eller två villor, som den här tomten är tänkt för, utan för större projekt.

  De har sålts för att bygga flerbostadshus på. Räknar man det så så är det den dyraste tomten någonsin, säger Daniel Hegethorn.

Vad är det som gör tomten så speciell?

–  Självklart läget vid vattnet. Dessutom ligger den i sydost vilket gör att man har sol stora delar av dagen. Och så är storleken tilltalande.

Tror på budgivning

Han tror att det slutliga priset kan går upp ännu mer efter budgivning.

– Det finns det redan, ett tiotal intressenter. – och den är inte ute på Hemnet ännu, säger han.

Säljs av Allmänna arvsfonden

Tomten har aldrig varit bebyggd. Den nuvarande ägaren av tomten är Allmänna arvsfonden. Innan den gick över i Allmänna arvsfondens ägo fanns enbart en ägare.

Vad vet du om tomtens historia?

– Jag vill inte gå in på den tidigare ägaren eftersom Allmänna arvsfonden är min uppdragsgivare.

Till Allmänna arvsfonden går dödsbon där arvingar saknas eller där fonden enligt ett testamente står som arvinge. Pengarna som kommer in till Allmänna arvsfonden delas ut till olika projekt som stärker barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Det kan vara till exempel en ideell organisation eller en skola som kan söka pengar ur fonden.

På Lidingö finns just nu ytterligare en tomt som säljs av Allmänna arvsfonden. Det ligger intill 26-miljonerstomten i Käppala.