Nu säljs Liljeholmsbadet – annonsen ute

Nu är det anrika badet från 1930-talet utlagt för försäljning.
Nu är det anrika badet från 1930-talet utlagt för försäljning.
Drömmer du om ett eget badhus?
Nu har du chansen – när anrika Liljeholmsbadet läggs ut till försäljning.
– Vi har aldrig sålt något liknande, säger mäklaren Anders Malm.

Liljeholmsbadet vid Hornstulls strand stängdes i augusti 2016 på grund av att staden tyckte att simhallen var för osäker att använda.

Två utredningar om det anrika badets framtid har gjorts, och slutsatsen blev att det skulle blir för dyrt att renovera och att det i stället skulle säljas.

Måste vara öppet för allmänheten

Sagt och gjort – nu ligger badet ute till försäljning på en öppen marknad. Kravet på köparen är det är en seriös och långsiktig aktör som ska använda lokalen till en verksamhet som är öppen för allmänheten.

Staden ser gärna att det är någon som vill driva anläggningen vidare som bad, men det är inte ett krav.

– Det behöver inte var den som lagt det högsta budet.

Anders Malm, mäklare

Prislappen är inte satt, utan intresserade får lämna ett bud. Den 14 maj är sista chansen, sedan ska staden bestämma sig för vem som får ta över badet.

– Det behöver inte var den som lagt det högsta budet. Utan det kommer nog vara en sammanvägd bedömning, av pris och verksamhet, äger Anders Malm, mäklare på Nextor som ska sälja badhuset.

Flera intresserade

Mäklaren berättar att flera intressenter redan hört av sig, varav någon är inom badbranschen. Men att det är alldeles för tidigt att säga vem som i slutändan kommer stå som köpare.

Hur känns det att sälja badet?

– Det är väldigt speciellt. Vi har aldrig sålt något liknande. Det är en otroligt häftig byggnad, säger Anders Malm.

Visning är den 22 mars. Här kan du läsa annonsen till badet.

Fakta

87 år gammalt badhus

Liljeholmsbadet är ett pontonbadhus vid Hornstulls strand.

Badet invigdes 1930 för att förse närområdet med badmöjligheter. Dusch och badkar var långt i från standard i lägenheter på den tiden.

1950 höll badet på att sjunka, och fick bärgas. På 1990-talet hotades det av nedläggning på grund av förfall, men renoverades efter protester.

Augusti 2016 stängdes badet på grund av säkerhetsskäl. Två utredningar om badets framtid har gjorts, slutsatsen från dessa är att staden bör sälja badet eftersom det anses för dyrt att renovera.