Stort intresse för nya lägenheter i Stureby

97 lägenheter - från enrummare till femrummare - släpps till försäljning.
97 lägenheter - från enrummare till femrummare - släpps till försäljning.
På söndag, den 23 april, släpps 97 lägenheter till försäljning i Stureby.
Och intresset är stort. 2 770 personer har redan anmält sitt intresse på nätet.

På söndag, den 23 april, är det säljstart för 97 lägenheter i bostadsrättsföreningen Sturebacken i Stureby. Det är HSB bostäder som säljer lägenheterna i det attraktiva läget mitt i villakvarteret och nära till Svedmyra tunnelbanestation.

Det handlar om både stora och små lägenheter, enrummare till femrummare från 21,5 kvadratmeter till 110,5 kvadratmeter stora. Inflyttningen beräknas till någon gång mellan slutet av 2019 och sommaren 2020.

Och intresset är stort.  2 770 personer har redan gjort en intresseanmälan på nätet.

– Vi räknar med att det kommer att bli kö på söndag. Man får en numrerad vallists där man kan skriva upp sig på de lägenheter man är intresserad av, säger Linda Younes, på HSB Bostäder.

Första tjing har besparade i HSB, därefter HSB:s medlemmar och därefter allmänheten. En liten del reserveras för bosparare, men majoriteten av lägenheterna är tillgängliga för alla.

– Det här projektet har en väldigt bred målgrupp. Det är många små lägenheter som kan attrahera unga personer, men det härliga läget i villaområdet kan också locka äldre och barnfamiljer, säger Linda Yones.

Bostadsrättsföreningen består av en större huvudbyggnad och två sidoflyglar som ramar in en gröna gård. I bostadsrättsföreningen kommer det att finnas en bilpool.