ANNONS

Saltis och Boo kan få nya simhallar

Antingen renoveras nuvarande Näckenbadet eller rivs för ett nytt bad. arkivfoto: hannah modigh
Antingen renoveras nuvarande Näckenbadet eller rivs för ett nytt bad. arkivfoto: hannah modigh
Nacka får två nya simhallar, en i Saltsjöbaden och en i Boo.
ANNONS

Kommunstyrelsen beslu­tade förra måndagen att föreslå kommunfullmäktige att ­avsätta sju miljoner kronor för att ­utreda en ny idrottsplats i Fisksätra samt två nya simhallar, en vid Myrsjö idrottsplats i Boo och en i Saltsjöbaden.

Tidigare har en simhall i ­Orminge centrum varit på tal, men nu vill den politiska ­majoriteten lägga den vid Myrsjö idrottsplats i stället.

– Myrsjö-alternativet ger stora fördelar genom att man kan skapa ett sportcampus. Där finns ­också bättre parkeringsmöjligheter och går snabbare att genomföra än i Orminge, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M).

Att en ny simhall byggs i Saltsjöbaden i stället för i Fisksätra, som varit på förslag, motiverar Gerdau med att Näckenbadet-alternativet går snabbare och är billigare än Fisksätra-alternativet, och att det är bättre att tillföra något nytt, som en idrottsplats, till Fisksätra.

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd, tycker det är synd att majoriteten inte väljer att lägga ett badhus i Orminge centrum.

– Det vore perfekt att lägga ett badhus där.

Däremot väljer Socialdemokraterna att rösta med majoriteten när det gäller placeringen av ett nytt badhus i Saltsjöbaden i stället för i Fisksätra.

Avståndet mellan Saltsjöbaden och Fisksätra är inte är så långt, och Fisksätra kommer att behöva en idrottsplats, är deras motivering.

Myrsjö-alternativet ger stora fördelar ­genom att man kan skapa ett sport­campus.

ANNONS

Försökte råna butik – greps två timmar senare

SALTSJÖBADEN En ensam gärningsman försökte förra tisdagen att råna en butik i Saltsjöbadens centrum.

Mannen hotade personalen med pistol och krävde att få pengar.

När han inte fick några pengar lämnade han butiken.

Ett par timmar senare greps en man misstänkt för grovt rånförsök.

Anmälan om rånförsöket kom klockan 12.41.

Allvarligt skadad efter seriekrock

NACKA Tre bilar krockade i fredags eftermiddag strax efter tre på Värmdövägen i höjd med Skogalund. En av förarna skadades så alvarligt att personen fick flygas till sjukhuset med ambulans­helikopter.

Det hela började med att två bilar saktade in då den främsta skulle göra en sväng. Den tredje bilen körde då in i den andra som i sin tur åkte in i den första. Föraren av den tredje bilen misstänks nu för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, enligt polisen.