ANNONS

Saltsjöbanans tåg rullar med begränsad trafik

Stopp på Saltsjöbanan
Under onsdagen rullar tågen på Saltsjöbanan i begränsad omfattning. Bussar ersätter.
Vagnsbrist gör att tågen på Saltsjöbanan går med begränsad trafik under onsdagen.
– Vi förstår att det skapar problem för våra resenärer, naturligtvis är det något vi arbetar intensivt med att lösa i dag, säger Jenny Egeland, kommunikatör på Arriva.
ANNONS

Redan innan tisdagskvällens olycka i Henriksdalstunneln hade Arriva brist på vagnar som kunde trafikera Saltsjöbanan:

– Det råder viss vagnsbrist sedan tidigare, jag är inte helt uppdaterad på orsaken, säger Jenny Egeland, kommunikatör på Arriva.

Akut situation

Under tisdagskvällen blev situationen akut:

– Grunden till att det är vagnsbrist i dag är att det är att man fick fel på kontaktledning i Henriksdalstunneln i går. Det har skadat strömuttagen på några av vagnarna varför de har behövt tas ur trafik, säger Jenny Egeland.

Neglingedepån byggs om

Samtidigt pågår en ombyggnad av Neglingedepån där tågvagnarna ställs upp.

– Det stämmer, ombyggnationen pågår men jag vet inte om det påverkar, säger Jenny Egeland.

Vad händer nu?

– Nu är det ett intensivt arbete som pågår att laga och besiktiga. Vi får se till eftermiddagen, jag vågar inte säga om trafiken går normalt då, man gör allt man kan för att få ut fler vagnar, säger Jenny Egeland.

Vad säger ni till resenärerna?

ANNONS

– Vi förstår att det skapar problem för våra resenärer, det är naturligtvis något vi arbetar intensivt med att lösa i dag. Många har jobbat med detta under gårdagskvällen och i natt för att hitta lösningar, säger Jenny Egeland.

Bussar ersätter

Under tiden som reparationsarbetena pågår ersätter bussar tågen på sträckan Saltsjöbaden–Slussen. Enda tågen som rullar på Saltsjöbanan under tisdagen går på en begränsad sträcka, mellan Solsidan och Igelboda.

Senare under onsdagen meddelade Arriva att tågtrafiken kommer att vara fortsatt begränsad under hela onsdagen och att busstrafiken kommer att fortsätta ersätta tågen

Jenny Egeland på Arriva:

– Hur det ser ut i morgon vet vi ännu inte, det krävs ett visst antal vagnar för att kunna bedriva normaltrafik enligt tidtabell och så många vagnar har vi just nu inte. Men arbetet fortsätter och kommer att göra så under kvällen.