Saluhall och musikscen på Hovet-tomten

Söderhovs flygbild
Visionsbild för Söderhov.
Förslaget "Söderhov", ritat av White och Kjellander Sjöberg, har vunnit markanvisningstävlingen om Hovet- och Söderstadiontomten.
På tomten där Hovet idag ligger kommer det att bli bostadshus och under dem ska det rymmas en saluhall, restaurang och musikscen.

Som Mitt i tidigare berättat kommer Hovet att rivas.

Tomten för Söderstadion-Hovet är en viktig pusselbit när den nya Söderstaden ska knytas ihop med Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan. Med förslaget ”Söderhov” vann Castellum Stockholm, Wallenstam och Åke Sundvall Projekt den markanvisningstävling som pågått i två steg sedan hösten 2016. Det är White och Kjellander Sjöberg som ritat förslaget.

Samtidigt som Beyoncé fyller Tele2 arena ska du kunna gå och se ett lokalt band spela i Arkaderna.

Daniel Lisskar, arkitekt hos White.

– För att skapa ett attraktivare område måste vi ha ett jämnare flöde av människor till platsen, inte bara när det är stora evenemang. Samtidigt som Beyoncé fyller Tele2 arena ska du kunna gå och se ett lokalt band spela i Arkaderna, säger Daniel Lisskar, arkitekt hos White.

visionsbild söderhov

Globenområdet utvecklas till en ny stadsdel med arbetsplatser, bostäder och ett nytt utbud mindre scener för musik och sport. Området ska få upp till 1 000 nya bostäder och 30 000 nya kvadratmeter kontorsyta. Bostadskvarterens bottenvåningar fylls med butiker, caféer och restauranger.

I förslaget finns även planer på en helt ny sporthall och ett nytt kulturhus. Mitt i området anläggs Söderhovsparken, som omges av kulturhuset och arkaderna, och som är tänkt att bli en naturlig mötesplats för de som bor och arbetar i området.

Där Hovet idag ligger kommer det att bli bostäder. Under jord blir det hockyrinkar och en saluhall, en mindre musikscen och en restaurang.