Hallå där Salvatore ”Salva” Pisano

Salvatore "Salva" Pisano var med och startade upp Najadens fitnesscenter 1984.
Salvatore "Salva" Pisano var med och startade upp Najadens fitnesscenter 1984.
Najadens fitnesscenter blev utsett till årets företagare i Haninge 2018.
– Det känns superkul att vi fick priset efter 34 år. Vi har fått en del priser men aldrig på hemmaplan och hemma är bäst, säger Salvatore Pisano.

Hallå där Salvatore ”Salva” Pisano, 57! Najadens fitnesscenter blev utsett till årets företagare 2018 i Haninge.   

Hur känns det?

– Vi har arbetat länge med gymmet jag och mina kollegor. Vi har fått en hel del priser för vårt gym. Men att få ett pris på hemmaplan är ändå något extra, det smäller hela klart lite högre, så är det.

Ni är tre stycken som är med och driver gymmet, Du, Michael Palm och Renato D’amore. Varför fick ni priset?

– Vi fick det för att vi inte bara är ett företag och ett gym. Vi har även en social verksamhet. På vårt gym får personer som har det tufft en möjlighet att hitta tillbaka till samhället. Det kan vara att man blivit utskickad från skolan och har hamnat i kriminella gäng. Eller om man haft drogproblem. Vi har haft flera som jobbat hos oss genom åren som sedan gått ut i något annat jobb. Det tror jag var den största anledningen till priset.

Konkurrensen är ju benhård, bara i centrala Handen finns det tio gym och mellan Tungelsta och Skogås finns det 18. Hur gör ni för att klara konkurrensen?

– Ja det är helt galet, när vi började för 34 år sedan var vi helt själva i hela Södertörn. Vi kan inte konkurrera med de stora kedjorna som dumpar priser. Det har gjort att vi satsar stenhårt på kvalité, så bra grejer som möjligt och ett stort utbud av allt mellan zumbapass till fria vikter.

Hur ser framtiden ut för Najadens fitnesscenter?

– Den ser bra ut tycker jag. Vi har 1200 medlemmar och i maj öppnar vi ett riktigt utomhusgym, inte några jäkla träplankor, det ska bli kul. Vi har mycket att se fram emot.