Salzberger tillbaka på Trappan

Alexander Salzberger
Den 12 februari kommer Alexander Salzberger till Trappan.
Senast han besökte Trappan var det med sin föreställning om livet och uppväxten i Vällingby. Nu har Alexander Salzbergers monolog blivit en självbiografisk bok.
Den 12 februari kan du höra honom berätta om boken på Trappan i Vällingby.

Kulturhuset stadsteatern Vällingby, Trappan och Vällingby bibliotek bjuder under våren in till samtal med aktuella författare. Näst ut är hyllade Alexander Salzberger, uppvuxen i Vällingby.

Måndagen den 12 februari kan du höra Salzberger läsa ur och berätta om sin bok ”Kicktorsken” som släpptes i slutet av förra året.

– Jag har skrivit en bok som är baserad på den föreställning som jag har turnerat med. Boken handlar bland annat om min uppväxt i Vällingby, säger Alexander Salzberger.

”Stolt över min bakgrund”

Boken bygger på monologen ”Kicktorsken” som Salzberger gästade Trappan med under hösten 2016, och handlar om den tuffa uppväxten i Vällingby och livet efter det.

En uppväxt som har haft betydelse för den han är i dag.

– Min uppväxt i Vällingby har präglat mig jättemycket och är en stor del av min identitet i dag, både med positiva saker och en del negativa. Jag är jättestolt över min bakgrund, säger Alexander Salzberger.

De gästar Bokmåndag

Övriga författare som gästar Bokmåndag under våren är: Alexandra Pascalidou om boken Metoo: så går vi vidare den 12 mars, Susanne Boll, 26 mars och Lawen Mohtadi i et samtal om Katarina Taikon den 23 april.