Välj ditt område
Sam Johnson lämar Djurgården.
Sam Johnson lämar Djurgården.

Sam Johnson lämnar Djurgården – värvar från Superettan

Nyheter Djurgården har sålt Sam Johnson, anfallaren är klar för kinesiska Wuhan Zall.

Samtidigt värvar klubben Othman El Kabir från AFC United.

Den 23-årige anfallaren är lagets bästa målskytt den här säsongen med sina 7 mål. Inför förra säsongen värvades han in från spel i division 1 och IK Frej. Liberianen anpassade sig snabbt till allsvenskt spel och gjorde 10 mål under sin första säsong. Så det blir ett stort tapp för Djurgården när Sam Johnson nu går till kinesiska Wuhan Zall.

– Det här är ekonomisk en väldigt bra affär för Djurgården och en viktig byggsten i vår framtida sportsliga utveckling. Den ger oss ekonomiskt och sportsligt handlingsutrymme och ökar möjligheter att lyckas med vår ambition om framtida Europaspel, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Sam Johnson själv kommenterar det hela på följande vis:

– Jag är väldigt glad för att få den här möjligheten. Jag har haft en fantastisk utveckling som fotbollsspelare i Djurgården och jag vill tacka Pelle Olsson och Anders Johansson för det. Jag har fått ett stort Djurgårdshjärta under min tid i föreningen och jag vill även tacka Djurgården Fotboll, alla supportrar och hela Djurgårdsfamiljen.

Wuhan Zall håller till i den kinesiska andradivisionen, där de efter 17 spelade matcher ligger på en tionde plats.

Samtidigt som Sam Johnson försvinner värvar klubben Othman El Kabir från superettanklubben AFC United. Othman El Kabir ligger på andraplats i superettans poängliga med sex mål och sju assist, han skriver på för tre och ett halvt år med Djurgården.

– Vi har under en tid fört diskussioner om en omgående övergång för Othman med Athletic som varit mycket samarbetsvilliga och vi är glada att allt nu är klart. Othman har haft en väldigt bra utveckling hos AFC i Superettan och varit starkt bidragande till lagets framgångar. Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som under säsongen utvecklats till en av Superettans mest spännande spelare och han kommer att passa in väldigt bra in i Djurgårdens framtid med sin kreativitet och sina offensiva kvaliteter. Hos oss kommer han kunna fortsätta att utvecklas och gå vidare till spel ute i Europa, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död