Sam Johnson lämnar Djurgården – värvar från Superettan

Sam Johnson lämar Djurgården.
Sam Johnson lämar Djurgården.
Djurgården har sålt Sam Johnson, anfallaren är klar för kinesiska Wuhan Zall.

Samtidigt värvar klubben Othman El Kabir från AFC United.

Den 23-årige anfallaren är lagets bästa målskytt den här säsongen med sina 7 mål. Inför förra säsongen värvades han in från spel i division 1 och IK Frej. Liberianen anpassade sig snabbt till allsvenskt spel och gjorde 10 mål under sin första säsong. Så det blir ett stort tapp för Djurgården när Sam Johnson nu går till kinesiska Wuhan Zall.

– Det här är ekonomisk en väldigt bra affär för Djurgården och en viktig byggsten i vår framtida sportsliga utveckling. Den ger oss ekonomiskt och sportsligt handlingsutrymme och ökar möjligheter att lyckas med vår ambition om framtida Europaspel, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Sam Johnson själv kommenterar det hela på följande vis:

– Jag är väldigt glad för att få den här möjligheten. Jag har haft en fantastisk utveckling som fotbollsspelare i Djurgården och jag vill tacka Pelle Olsson och Anders Johansson för det. Jag har fått ett stort Djurgårdshjärta under min tid i föreningen och jag vill även tacka Djurgården Fotboll, alla supportrar och hela Djurgårdsfamiljen.

Wuhan Zall håller till i den kinesiska andradivisionen, där de efter 17 spelade matcher ligger på en tionde plats.

Samtidigt som Sam Johnson försvinner värvar klubben Othman El Kabir från superettanklubben AFC United. Othman El Kabir ligger på andraplats i superettans poängliga med sex mål och sju assist, han skriver på för tre och ett halvt år med Djurgården.

– Vi har under en tid fört diskussioner om en omgående övergång för Othman med Athletic som varit mycket samarbetsvilliga och vi är glada att allt nu är klart. Othman har haft en väldigt bra utveckling hos AFC i Superettan och varit starkt bidragande till lagets framgångar. Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som under säsongen utvecklats till en av Superettans mest spännande spelare och han kommer att passa in väldigt bra in i Djurgårdens framtid med sin kreativitet och sina offensiva kvaliteter. Hos oss kommer han kunna fortsätta att utvecklas och gå vidare till spel ute i Europa, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i ett pressmeddelande.