ANNONS

Ser samband mellan flera knivrån i söderort

Polis
Polisen utreder ett eventuellt samband med ytterligare två rån som skett i området.
Här vid Bankomaten rånades och knivskars en man natten till söndagen.
Här vid Bankomaten rånades och knivskars en man natten till söndagen.
En man i 30-åldern blev tidigt på söndagsmorgonen rånad och knivskuren av två gärningsmän i Kärrtorp i södra Stockholm. Polisen utreder nu ett eventuellt samband med ytterligare två rån som skett i området under veckan.
ANNONS

– Vi ser samband mellan tre rån, två i Kärrtorp och ett i Johanneshov natten till torsdagen. Det som gör att vi misstänker samband är tillvägagångssättet, hur rånen har utförts, säger Daniel Edlund, gruppchef vid avdelningen för grova brott i polisområde syd, Stockholm.

Vid alla tre råntillfällena har offret tvingats ta ut kontanter vid bankomat under knivhot. Den 30-åring som rånades i Kärrtorp natten till söndagen knivshöggs dessutom i ryggen efter att han överlämnat pengarna till rånarna.

– Mannen kommer att klara sig, men våldet vid det råntillfället är helt omotiverat. Rånet var ju över när mannen knivhöggs, säger Daniel Edlund.

Gärningsmämnen misstänks ha försvunnit från platsen med tunnelbanan. Ännu på fredagen har ingen frihetsberövats för händelsen och arbetet med att gå igenom övervakningsfilmer och förhör av vittnen fortsätter.

– Långtifrån klara med övervakningsfilmerna, det rör sig om ett stort material och jag kan inte säga någonting mer om det arbetet. Vi forsätter också med vittnesförhör och dörrknackningar men det är  svårt bedömma hur vi ligger till i nuläget.

Polisen slår fast att det i samtliga tre fall rör sig om två aktiva gärningsmän men utesluter inte att finns fler inblandade i bakgrunden.

Är ni oroliga för att det ska hända igen?

– Vi kan förstås inte bortse från det; Har det har hänt tre gånger kan det hända igen.

ANNONS