ANNONS

Samira fick fatt på 2,5-åring på rymmen

Malin Wärn, Hugo och Oscar Håkansson lämnade över en bukett till Samira Andersson Lindell.
Malin Wärn, Hugo och Oscar Håkansson lämnade över en bukett till Samira Andersson Lindell.
I ett obevakat ögonblick tog Hugo 2,5 från Rotebro en promenad på egen hand.
Två gånger hann han korsa en trafikerad väg innan en rådig medmänniska fick fatt på honom.
ANNONS

Hugos mamma Malin Wärn fick reda på dramat senare samma dag och berättade om det på Facebook-gruppen Sollentunatipset – och avslutade med en efterlysning för att få möjligheten att tacka den ”räddande ängel som alla familjer önskar i såna här situationer”.

Några timmar senare fick hon träff. Det visade sig att den som klivit fram var Samira Andersson Lindell, som också bor i Rotebro.

– Den här fantastiska mamman kom gående över bron med sitt eget barn i barnvagn när hon fick syn på min Hugo nere på fotbollsplanen vid Rotebro station, berättar Malin och fortsätter:

– Hon tyckte att det verkade konstigt att ett så litet barn var ute och gick alldeles själv, och när hon såg att han började gå mot vägen började hon springa, med barnvagn och allt. När hon fick fatt på Hugo hade han korsat en trafikerad väg två gånger, och folk kör som galningar där, berättar Malin.

I torsdags beställde Malin en stor bukett blommor, tog med sig familjen och åkte hem till Samira och överlämnade den.

– Vi vill verkligen tacka henne. Det var flera personer som hade gått förbi utan att göra något. Vem vet hur det hade gått om hon inte hade ingripit, säger Malin.