Samlade in blommor till utsatt butik

Blombuketten står sedan i måndags vid kassan på Ica Nära Kärrtorp.
Blombuketten står sedan i måndags vid kassan på Ica Nära Kärrtorp.
Efter att en bil körde in i entrén till Ica Nära Kärrtorp ville närboende visa sitt stöd. I går lämnade de över en gemensam blombukett.

– Det känns fantastiskt att kunder och boende bryr sig om butiken, säger Ronnie Larsson.

För en dryg vecka sedan körde en personbil in i entrén till Ica Nära Kärrtorp. Gärningspersonerna fick inte med sig någonting men för personalen, varav en del fortfarande fanns kvar i butiken, var det en obehaglig upplevelse.

Kärrtorpsbon Michael Sillén kände att han ville göra något för att visa sitt stöd för de drabbade. Därför startade han en insamling där de som ville fick skänka en slant till en gemensam blombukett. Intresset för att bidra var stort, säger han. I måndags lämnade han över buketten.

– Det hela var väldigt anspråkslöst men personalen blev så klart glad över att vi tänker på varandra här i Kärrtorp. Ingen ska behöva känna sig ensam när man blivit utsatt. Här i Kärrtorp håller vi ihop och stöttar varandra, säger han.

Blombuketten prunkar nu vid kassan i butiken. Den påminner personalen om vilket fantastiskt stöd som finns i området, säger Ronnie Larsson, en av ägarna till butiken.

– Det har varit en jobbig period för oss. Att då märka att kunder och boende bryr sig om butiken är fantastiskt. Man blir riktigt rörd. Det gör att vi inte känner oss ensamma utan som att vi kan gå ännu starkare ur det här.