ANNONS

De samlar in fotbollsskor till behövande

UF, Shoestrings, Nils Berg, Sixten Hassler
Nils Berg och Sixten Hassler kommer båda från Solna. Sixten är bosatt i Sundbyberg idag.
Nils Berg och Sixten Hassler har startat skolföretaget ShoeStrings som samlar in fotbollsskor och skänker dem till ekonomiskt utsatta personer.
ANNONS

18-åriga Nils Berg och Sixten Hassler kommer båda från Solna och studerar tillsammans på Kungsholmens gymnasium. I september startade de skolföretaget ShoeStrings som syftar till att återanvända överblivna fotbollsskor och skänka dem till ekonomiskt utsatta personer.

Det är många fotbollsklubbar som tyckt att våran idé har varit väldigt bra

Nils och Sixten spelade även fotboll tillsammans i Sundbybergs IK. Där föddes idén till företaget, när en nyanländ lagkamrats fotbollsskor stals och han inte längre kunde vara med och spela.

– Då kontaktade vår tränare Svenska fotbollförbundet. Det visade sig att landslagsspelaren Jimmy Durmaz bror var villig att skänka sina gamla skor och vår lagkamrat kunde vara med igen. Då tänkte vi att det säkert finns fler sådana fall, berättar Sixten Hassler.

Grundidén var att främst fråga professionella fotbollsspelare om de kunde skänka sina skor, men har det breddats till att de tar emot fotbollsskor ifrån alla som skänker.

– Det är många fotbollsklubbar som tyckt att vår idé är väldigt bra, säger Sixten Hassler.

Nu har de även inlett ett samarbete med Tillsammans Cup, som hjälper eldsjälar att arrangera fotbollsturneringar på sin ort, där alla får vara med och spela och med fokus på att integrera nyanlända i samhället.

– Vi ska vara på en av deras turneringar som är den 29 december. Där ska vi prata med folk och dela ut fotbollsskor till personer som behöver, säger Sixten Hassler.

ShoeStrings är ett så kallat UF-företag. UF står för ”ung företagsamhet”  och företagen drivs genom skolan. Grundmålet är att de ska samla in 50 par fotbollsskor.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.