ANNONS

Samlar in kläder till flyktingar

Huset är fullt av kläder som ska skänkas till flyktingar.
Huset är fullt av kläder som ska skänkas till flyktingar.
Det började med en rensning på vinden, och blev sedan till en insamling. Nu är Anja Rönnstrands hus fullt av kläder som ska skänkas till flyktingar.
ANNONS

När Rotebrobon Anja Rönnstrand blev sjukskriven för utmattningsdepression började hon rensa vinden på kläder. Hon insåg hur mycket som bara låg och samlade damm – och bestämde sig för att försöka hjälpa till.

– Jag sorterade kläderna och tänkte skänka dem till det nya flyktingboendet i Rotsunda, men när det blev försenat tog jag kontakt med ett transitboende i kommunen i stället. En del saker lämnade jag också till kvinnojouren.

Efter det började hon efterlysa andra som också hade kläder eller andra saker hemma de inte behövde via Facebook, och fick en otrolig respons.

– Jag har tappat räkningen på hur många som har kommit hit med kläder nu. Men det måste vara över 50 stycken i alla fall. Det är så otroligt givande, och jag märker hur stor skillnad jag gör. Sedan är det en lagom sysselsättning för mig nu.

Anja har även startat en insamling för att kunna köpa in nya underkläder och strumpor till de nyanlända. Redan nu har hon fått in över 6 000 kronor och den första beställningen är gjord.

– Det blev 400 par kalsonger och 350 par strumpor, som ska gå direkt till flyktingarna som kommer till transitboendet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.