ANNONS

Samlar in tassavtryck mot extremavel

Trubbnosiga hundar avlas ofta alltför hårt, enligt Svensk djursjukvård.
Trubbnosiga hundar avlas ofta alltför hårt, enligt Svensk djursjukvård.
Tycker du att extremavel av trubbnosiga hundar är ett problem?

Nu samlas tassavtryck in på Södermalm för att hundarna ska få bättre hälsa.
ANNONS

Branschorganisationen Svensk djursjukvård vill uppmärksamma att trubbnosiga hundar, som mops, bulldog och boxer, ofta lider av medfödda andningsproblem. Organisationen startar nu en kampanj för att visa på hälsoproblemen hos dessa raser.

– Djursjukvårdssverige har ett ansvar att sprida kunskap om hur denna utveckling kan brytas, så att nuvarande och blivande djurägare kan vara trygga med att deras djur har goda förutsättningar att leva ett hälsosamt liv, säger Maria Lundvall, veterinär på Svensk djursjukvård, i ett pressmeddelande.

I morgon tisdag klockan 11 kommer Svensk djursjukvård att starta en insamling av namnunderskrifter och tassavtryck i allén på Katarina bangata.

Insamlingen är del av en nationell kampanj, där underskrifter och tassavtryck sedan ska lämnas över till landsbygdsministern, med krav på att djurskyddslagen följs bättre.

– Konsumenter gör alltmer medvetna val och premierar ansvarfulla och etiska företag. Men konsumentmakten innefattar ännu inte människans bästa vän, eftersom vi fortsätter köpa valpar med allt extremare utseende, och bortser ifrån att många av dessa hundar lider, säger Maria Lundvall.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.