Ebba samlar Värmdös goda krafter

Ebba Hagander Mir.
Ebba Hagander Mir tar emot pris för årets sociala insats.
Facebookgruppen "Välkommen till Värmdö" hjälper nyanlända. Nu lyfts grundaren, Ebba Hagander Mir, upp som en av kommunens lokalkändisar.
– Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit, säger hon.

Det började som ett sätt att akut hjälpa nyanlända med det nödvändigaste; sängar, köksbord och leksaker till barnen i de modulhus som Värmdö kommun ställt upp.

Över tusen medlemmar

Ett knappt halvår senare har Facebookgruppen ”Välkommen till Värmdö”, som startades av Ebba Hagander Mir, runt 1 500 medlemmar.
– Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle få en sådan genomslagskraft. Det var ju inte min plan att jag skulle starta det här nätverket utan det skedde för att jag såg att behovet fanns och för att jag har ganska kort startsträcka, säger Ebba Hagander Mir.

”En enorm ära”

När Lokaltidningen Mitt i frågade Värmdöborna vilka deras lokala profiler var återkom hennes namn gång på gång. På nationaldagen fick hon även ta emot Värmdö kommuns socialnämnds utmärkelse för social insats.
– Det ser jag som en enorm ära och jag blir otroligt glad. Det betyder att någon i kommunen har sett någonting som jag gör och som de vill vara trevliga nog att uppmärksamma. Jag blir rörd av det, säger Ebba Hagander Mir.

Ebba Hagander Mir hjälper Bashir Almubyed med familj att flytta in i barackerna i Torsby.

Hur känns det att ha kunnat hjälpa så många?
– Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit. Vi har en enorm kraft i den här gruppen. Samtidigt har vi mycket kvar att göra. Behoven är ju annorlunda nu än när man är nyinflyttad. Då kommer andra behov. Vissa behöver fortfarande möbler och vissa behöver etablera sig på arbetsmarknaden, säger hon.

Fakta

Jobbar med mångfaldsfrågor

Namn: Ebba Hagander Mir.
Gör: Driver Diversity Group som jobbar med mångfaldsfrågor och för en mer inkluderande arbetsmarknad. Hjälper nyanlända i Värmdö genom fb-nätverket ”Välkommen till Värmdö”.
Ålder: 47 år.
Bor: Brunn, Ingarö.