Min lokala hjälte

Samma uppgift fick tre olika betyg

Tre 15-åringar på Häggviksskolan lämnade in exakt samma svenskauppgift – och fick tre helt olika betyg. Nu utreder rektorn händelsen, skriver Aftonbladet.

Mimmi Lifvendal, Felicia Pålsson och Emilios Kousis på Häggviksskolan i Sollentuna bestämde sig för att göra ett test med sina lärare. De lämnade in exakt samma skrivuppgift i svenska, med en dryg veckas mellanrum, skriver Aftonbladet.

– Enda skillnaden mellan de tre inlämnade uppgifterna var att vi hade olika bilder på framsidan och olika typsnitt, berättar Emilios Kousis för tidningen.

När eleverna fick tillbaka uppgifterna hade alla fått olika betyg. Felicia fick C, Emilios, som har samma lärare fick beskedet att det nästan var C-nivå. Men hans betyg blev D. Mimmi, som har en annan lärare fick B.

– Det har alltid känts att det varierat men att det skulle vara så här stor skillnad, det trodde jag aldrig, säger Emilios Kousis till Aftonbladet.

Eleverna har träffat skolans rektor, Tapio Liimatainen, och berättat om händelsen.

– Jag håller på och utreder det som bäst just nu, jag har inga svar att ge dig här och nu. Jag kommer att kalla dem till ett uppföljande möte, jag ska dessutom ta ett samtal med lärarna tillsammans med eleverna, säger han till Aftonbladet.