ANNONS

Soloms uppdrag: Samordna all hemtjänst under coronakrisen

AB Solom samordnar all hemtjäntst i Sollentuna under coronakrisen
Att låta AB Solom samordna all hemtjänst under krisen var ett "mycket viktigt beslut" menar Anna-Lena Johansson (L).
För att bättre klara coronakrisen har kommunstyrelsen beslutat att ge AB Solom i uppdrag att samordna hela kommunens hemtjänst.
Beslutet fattades mycket snabbt och det gäller så länge coronaviruset behåller sitt grepp om Sollentuna och Stockholmsregionen.
ANNONS

Coronaläget har förvärrats i Stockholm och allt fler behöver sjukhusvård. Då trycket på sjukhusen ökar ställs också extraordinära krav på kommunerna i länet.

Totalt 68 döda i Stockholm – det senaste om coronaviruset

”Vi kommer behöva att snabbt och alla tider på dygnet alla dagar i veckan ta hem Sollentunabor från sjukhusen”, skriver vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L) i ett inlägg på Facebook.

”Värre innan det blir bättre”

För att bättre klara detta gav kommunstyrelsen alltså kommunägda AB Solom uppdraget att samordna hela kommunens hemtjänst under Coronakrisen.

”Ett mycket viktigt beslut som var tvunget att fattas snabbt och det var bra att de ordinarie ledamöterna hade möjlighet att samlas med så kort varsel. Ingen kan svara på när detta helt otroliga läge som vi nu befinner oss i har ett slut. Att det kommer bli värre innan det blir bättre kan vi nog tyvärr förvänta oss”, skriver Anna-Lena Johansson i sitt inlägg.

70-plusare – stanna hemma

Hon passar också på att skicka en vädjan till alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, inte minst alla 70-plusare som tillhör en riskgrupp i kraft av sin ålder och därför bör stanna hemma och inte göra onödiga utflykter.

PRO:s ordförande till Stockholms äldre: ”Måste skärpa oss”

ANNONS

”Jag har full förståelse för att det kan kännas som en stor begränsning och tråkigt om man är van att leva ett aktivt liv men jag kan lova att bli sjuk och riskera att behöva sjukhusvård är ännu tråkigare och än mer begränsat. Det kommer att vara tufft en tid framöver men detta ska vi klara tillsammans. Det är fantastiskt att se hur man ställer upp för varandra och vilken medmänsklighet det finns i vårt fina Sollentuna”, skriver Anna-Lena Johansson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.