Sandhamn seglarhotell får ny ägare

Sandhamns seglarhotell
Sandhamn seglarhotell.
Sandhamn seglarhotell får ny ägare. Gillesvik fastigheter köper fastigheterna och rörelsen av Hans Mellström som drivit hotellet sedan 1999.
– Vi kommer omgående påbörja arbetet med att hitta en operatör som långsiktigt ska driva hotellverksamheten, säger Gillesviks styrelseordförande Matts Kastengren.

Entreprenören Hans Mellström köpte 1999 anrika Seglarrestaurangen och byggde samma år Sandhamn seglarhotell. Förra sommaren gav han PWC Real Estate i uppdrag att hitta en ny ägare. Nu är det alltså klart att det blir Gillesvik fastigheter.

– Efter att ha varit verksam på Sandhamn i 20 år känns det fantastiskt för mig och familjen att sälja fastigheter och rörelse till ett familjeföretag som ser sitt engagemang långsiktig, säger Hans Mellström i ett uttalande.

”Otroliga möjligheter”

Gillesviks styrelseordförande Matts Kastengren är också nöjd.

– Gillesviks fastigheters idé är att investera och utveckla byggnader och lägen som vi tror på över lång sikt. Sandhamn, och speciellt Sandhamn seglarhotell, är en helt unik plats och byggnad med otroliga möjligheter att vidareutveckla på lång sikt, säger han.