Sandra hoppas att fler vågar chansa mer

... sångerska från Nacka som på söndag tävlar i finalen i Sveriges Radios tävling Svensktoppen.

I helgen är det final i Sveriges Radios landsomfattande musiktävling Svensktoppen nästa. En av de åtta finalisterna är Sandra Kassman, 22, från Nacka som tävlar med låten Never got started.

– Jag känner jättestarkt för låten och tror på den. Det är en riktig powerballad som handlar om att kärlek ibland kan bli så stort att det blir otäckt och hur synd det är när man blir rädd i stället för att ge det en chans. Jag hoppas att låten inspirerar till att ta chansen och att våga, oavsett om det gäller kärlek eller något annat.

För den som inte känner till dig, vem är du?

– Jag har hållit på med musik sedan jag var sex år, då var jag med i ”Kristina från Duvemåla” på Cirkus. Sedan har jag varit med i olika musikalproduktioner, senast gjorde jag ”Sommarnattens leende” på Stadsteatern. Jag har också pluggat i USA.

Vinnaren i finalen får en plats som utmanare på Svensktoppen samt ett erbjudande om att vara med i Melodifestivalen.

– Det vore helt otroligt, det är det man har drömt om hela livet, säger Sandra, som just nu pluggar till musikalartist i Umeå.

Tävlingen avgörs på Lisebergs stora scen och direktsänds i SR P4 på söndag.

Fängelse för tandborststöld

SICKLA En 31-årig man som i juli stal tandborsthuvuden för 7 428 kronor på Clas Ohlsson i Sickla köpkvarter har dömts till en månads fängelse.

Att mannen tidigare är dömd för bland annat narkotikabrott och stöld gör att han döms till fängelse, skriver Nacka tingsrätt i domen.