Sands hotell kan bli privatbostäder

Sands hotell på Sandhamn.
Sands hotell på Sandhamn.
Sands hotell har varit till salu sedan midsommar. Om inte mäklaren hittar en köpare snart finns möjligheten att hotellet görs om till bostadsrätter.

 

 Det är hela hotellfastigheten med restaurang och relaxavdelning på det kända hotellet som har legat ute till försäljning sedan i midsomras.

Ännu har mäklaren inte fått affären att gå i lås.

Mäklaren Jan Lundqvist är förtegen om försäljningen och om det funnits många spekulanter.

– Ägaren vill inte att jag pratar om det. Så är det alltid med den här typen av objekt, säger han.

Vad som dock kan påverka boende på och besökare till Sandhamn är vad den signifikanta byggnaden kommer att bli efter försäljningen. Antingen hittar man en köpare som vill fortsätta att driva hotell, eller så omvandlas den till privatbostäder.

– Man kan ju tycka att det vore tråkigt om det skulle försvinna som hotell kanske, säger Jan Lundqvist.

Det håller krögaren Magnus Holmbom som drivit hotellet i fem år med om.
– Det vore bäst för Sandhamn om det fortsatte som hotell. Det som är så häftigt med Sandhamn är att det ligger långt ute i havsbandet och ändå finns all infrastruktur här, polis, affär, och sju krogar som är igång under högsäsong. Ur ett glesbygdsperspektiv vore det inte bra om det försvann en massa näringsliv, säger han.

Fakta

Fler spektakulära fastigheter till salu på Värmdö

En hel skärgård… : För när 20 miljoner kan du inte bara få två rejäla skärgårdshus på Nämndö Grenskär – utan en hel liten arkipelag med öar, kobbar och skär.

… en egen liten ö: Huset är förvisso bara 80 kvadratmeter stort. Men en hel ö följer med köpet. Svartsjö Brännkärret 16 miljoner kronor.

… eller en pampig hästgård: På Värmdövägen med utsikt över Prästfjärden bor man större. Där säljs just nu den 440 kvadratmeter stora villan med tillhörande stall. Utropspriset var 25 miljoner kronor. Budgivning pågår.

Källa: Hemnet